Home.Geschiedenis.Lessen.Vechtsporten.Fotoalbum.Wedstrijden.Contact.Links.
KBS Vechtsportvereniging Heerenveen
Geschiedenis
KBS is ongeveer 27 jaar geleden ontstaan uit een groep gemotiveerde jongens die op een leuke, sportieve manier met elkaar aan vechtsporten budo wilden doen.

Als kind trainden wij buiten en overal waar dat maar enigszins kon zoals andere kinderen buiten voetbalden.
Met veel van deze , toen nog jongens, trainen we nu nog (of weer).
Op een gegeven moment wilden we dat toch wat professioneler gaan doen en is de KBS opgericht.

Omdat we van jongs af aan al bezig waren met diverse budo- en gevechtsporten hebben we het plan opgevat om daarin les te gaan geven. Daar ik veel ervaring had op gedaan bij mijn toenmalige boks vereniging lag het voor de hand dat ik de lessen zou gaan geven. Daarom ben ik cursussen gaan volgen en opleidingen gaan doen.
O.a. Algemene Basis Opleiding  Sport ABO, Recreatie sportleider, Kickboks Instructeur Leraar NKBB, waardoor mijn voldoening in het lesgeven is ontstaan, maar als het even mogelijk is, meedoen zolang het kan! Verder behoren er meer mensen tot ons team die geschoold zijn in Kapap, Savate, Boksen, Karate, Judo, Kickboksen en Zelfverdediging.

Wij hebben verschillende locaties gehad om onze sport te kunnen bedrijven. Van een oud pakhuis tot een verbouwde timmerwerkplaats, Foto’s, papieren, over al het voorgaande en volgende kunt u op de site terug vinden. (Het lesgeven is voor mij nog steeds een passie, het meetrainen is en blijft leuk).

Dries Sieses
Onze Visie

Onze streven is samen sporten moet leuk en uitdagend zijn met op zijn tijd een dolletje zonder mensen te kwetsen of blesseren, en toch tot het uiterste te gaan, of het uiterste uit mensen te halen, verder willen wij uitdragen dat kickboksen vechtsporten in het algemeen  zeer gedisciplineerd zijn, met respect gemanierdheid en minstens zo moeilijk als turnen of ballet. En dat iedereen op zijn eigen niveau bezig moet kunnen zijn of presteren.
Wij werken als een team aan de trainingen, wedstrijden, competitie op een gezonde manier hoort daar ook bij.

Wij vinden het belangrijk dat mensen zelf kunnen kiezen of ze recreatief of wedstrijdgericht bezig willen zijn en iedereen ongedwongen, zodat een ieder op zijn of haar niveau bezig kan zijn en vooral  met veel plezier in de sport. Op een gedegen manier.

Tot slot er bestaat niet zoiets als de ultieme vechtsport of wat dan ook, echter de door ons gegeven lessen, cursussen, workshops, zijn gebaseerd op ervaring In de boksring, dojo, en in het leven van alledag (praktijk), zonder daarvan misbruik te maken. De realiteit verliezen wij echter niet uit het oog, de budo gedachte blijven wij zien zoals bedoeld, geen onzin maar effectiviteit. Blijven leren groeien en aanpassen, soms een leraar altijd een leerling.

Huidige Locatie wij zitten nu op de D.S. Kingweg nr 8a te Heerenveen.
Eerste bokswedstrijd Dries
Home.Geschiedenis.Lessen.Vechtsporten.Fotoalbum.Wedstrijden.Contact.Links.

Copyright © 2016-2018  “K.B.S. Heerenveen”  Alle rechten voorbehouden   Webdesign en onderhoud Jol@nda Weijers